Urban Prayers, Mag God nog

NTGent en The Contentmakers organiseren een literaire avond in de schouwburg: Mag God nog. Naar het gelijknamige boek van Lisbeth Imbo bij Borgerhoff & Lamberigts.

Imbo ging voor haar boek in gesprek met drie intellectuelen over religie als springlevend fenomeen in het Vlaanderen van de 21ste eeuw: met kerkjurist en hoogleraar Rik Torfs (zie ook onderaan voor zijn column, red.), met de Gentse imam Khalid Benhaddou en met de Nederlandse filosoof Paul Cliteur. Of anders gezegd: met een ‘bekende christen’, een ‘moderne moslim’ en een ‘vooraanstaande vrijzinnige’. 

Dit triumviraat krijgt overigens een andere, maar even geïnspireerde invulling voor de avond in NTGent, want dan gaat Imbo in gesprek met de Gentse bisschop Luc Van Looy, met filosoof en wiskundige Jean Paul Van Bendegem en met Islaminspecteur en -adviseur Ahmed Azzouz. Het publiek krijgt ook fragmenten te horen uit Urban Prayers en er is livemuziek door de Gents-Turkse zangeres Melike Tarhan, die vorig seizoen te zien was in Sneeuw (regie Luk Perceval).

Gent | 13 januari 2018 - 20 u
NTG
Sint-Baafsplein 19
9000 Gent
Share this