De maakbare mens: hoe ver mogen we ingrijpen voor je geboren wordt?

Hoe ver kan je ingriipen op ongeboren leven? Nu we door de NIPT- en allerlei andere testen genetische afwijkingen kunnen opsporen, klinkt de vraag steeds luider: mogen we ingrijpen, en hoe ver kunnen we daarin gaan? Is het “verantwoord” om nog een kind met het Down-syndroom op de wereld te brengen? Of moet je de natuur haar gang laten gaan en ieder leven verwelkomen? Ben je als ouder verantwoordelijk voor het lijden van je kind?   En waar trekken we de grens? Welke onvolmaaktheden laten we nog toe?
Waar de wetenschap van vandaag al veel kan, zal die van morgen pas echt voor een revolutie zorgen.
Professor Petra De Sutter, fertiliteitsexperte UZ Gent,  geeft er al een voorproefje van in “De Maakbare Baby”, een boek dat ze schreef met journaliste Eline Delrue. Hoe maakbaar willen we onze kinderen in de toekomst? Voer voor een echt debat met Prof. De Sutter zelf, Prof. Ignaas Devisch (voorzitter van de Maakbare Mens, en ethicus),  Eline Zenner  (mama van een kindje met Down) en Prof. Dr. Bettina Blaumeiser (Medische Genetica UZ Antwerpen).

Gent | 19 oktober 2017 - 20 u
Museum Campus Guislain
Jozef Guislainstraat 43

9000 Gent


Panelleden: Petra De Sutter,  Eline Zenner, Ignaas Devisch, Bettina Blaumeister 

Share this