Robots? Een zegen of een vloek voor uw job?

Zullen robots  van morgen ons overbodig maken op de arbeidsmarkt of  is het net een zegen dat ze de routinetaken van ons overnemen? Hoever staat artificiĆ«le intelligentie al? Welke jobs zijn bedreigd? En hoe zorgen we dat deze revolutie in ieder voordeel uitdraait?  
Samen met de steun van bank ING gaan we op zoek naar de grenzen van robots en de rol die ze zullen gaan spelen in onze maatschappij. Boeiend, leerzaam en zeer informatief, dat is de bedoeling van deze avond.

Kortrijk | 16 november 2017 - 20 u
ING-bank
Grote Markt 50
8500 Kortrijk


Panelleden: Prof. Dr. PhD. Erik Mannens (UGent en IMEC), Jonathan Berte (Robovision), Prof. Dr. An Jacobs (Vrije Universiteit Brussel en BruBotics)

Met de steun van

Jonathan Berte is CEO van robovision.ai, een Gents bedrijf dat zich specialiseert in deep learning. Wereldwijd wordt hun software ingezet om planten te analyseren en te herkennen. Ook wordt de software van Robovision ingezet in de strijd tegen terreur, of bij de productie van de Samsung S8. Bij Robovision worden er geen computerprogramma's geschreven, maar breinarchitecturen ontworpen die zelf leren denken, vandaar dat deep learning zo breed kan ingezet worden.
 
Jonathan Berte gelooft dat deep learning (de meest geavanceerde vorm van AI) niet alleen ons economisch bestel grondig zal veranderen, maar dat het een ideale gelegenheid is om onze democratie te hertekenen. Het is dringend tijd om de kracht van deze technologie te omarmen, en in te zetten om het leven van iedereen te verbeteren.
 
Prof. Dr. PhD. Erik Mannens (UGent en IMEC)
 
Share this