Reboot België – België heruitgevonden!

“The definition of insanity is to do the same things over and over again and expect a different result…”

Albert Einstein

Dinsdag 14 mei 2019 • De Krook • Gent
Gasten: Anuna De Wever, G
uy Verhofstadt, Wouter Verschelden, Walter Van Steenbrugge.


Programma


20u30: Start debat – moderator Lisbeth Imbo

21u30: Einde (netwerkreceptie)
Wat als we nu eens de kans zouden krijgen om België als land opnieuw op te bouwen en heruit te vinden? Hoe zou ons land er dan uit zien? En wat zouden we behouden, wetende wat we nu weten? Houden we de Brusselaars en de Walen er bij, of doppen we als Vlamingen toch liever onze eigen boontjes? En hoe zouden we de staatsstructuren organiseren? Hebben we nog een Nationale Bank nodig in zijn huidige vorm? Bestaan er betere financiële modellen? Wat zou de impact zijn op de economie, doet scheiden leiden - ten goede of ten kwade?

Stellen we een verbod in op regelneverij? Gaan we voor een koninkrijk of republiek? Welke taal willen we spreken? En welke rol krijgen de sociale media? En mogen we a.u.b. onze bondgenoten in de wereld nu eens zelf kiezen?

Economie, cultuur, onderwijs, overheid, diversiteit, man/vrouw verhouding, het (meer)talenbeleid, digitalisering of niet? Alles is bespreekbaar!

Elke maand komen The Content Makers ergens bij jullie langs, in een stad in uw buurt. En we brengen een paar mensen mee die het kunnen weten: experten, en mensen met een mening, zoals u. Mensen die kunnen meepraten over “inhoud” of “content” want zo kent u ons ook. Als “content makers”.

Samen bespreken we hoe we ons land heropbouwen, en we geven onszelf de luxe om alle tellers op nul te zetten. Tabula rasa en verder bouwen, stap voor stap aan een betere versie. Een uitdaging is het zeker, maar het kan ook gezellig en boeiend worden. Geen taboes, geen rugzakken met historische verplichtingen: we bouwen gewoon een beter land. En oh ja, op 26 mei 2019 zijn er federale en andere verkiezingen. Time to act dus.