The Content Toolbox

Doorheen de jaren hebben The Content Makers een uitgebreide toolbox uitgebouwd om u bij te staan.  

Al onze tools hebben hun nut bewezen en staan ter uwer beschikking.

HR Management Framework Marleen Verstraete

De HR-scan

Wil u weten hoe sterk uw HR beleid is?
Waar bent u sterk, waar liggen de pijnpunten?

De HR scan is  een zelfbeoordelingsinstrument waarmee HR-professionals en managementteams de kwaliteit en maturiteit van hun HR-beleid kunnen meten. 

Het HR-model is gebaseerd op 3 pijlers: de strategie, de employee journey en een reeks enablers.


Simpel, maar doeltreffend. 

De eerste 100 dagen voor HR Managers

Voor het eerst de eindverantwoordelijkheid dragen voor het HR beleid kan overweldigend zijn.

Waar leg ik de prioriteit?
Waar kan ik terecht voor informatie en inspiratie?
Hoe bouw ik mij team uit? 

Als mentor kan ik u bijstaan tijdens deze periode, met advies en met een aantal nuttige tools.

De HR Career Roadmap

Hoe organiseert u best uw HR team in een groeiend bedrijf?  Werkt u met business partners? Focust u op expertise of op service? Hoe biedt u uitdagende groeimogelijkheden aan de HR teamleden?   Met deze roadmap krijgt u een grondig overzicht van de HR rollen en ontwerpen we samen het model dat het best past bij uw business model.

De Performance Management Toolkit

De heilige graal van HR: hoe kunnen we vanuit HR bijdragen toe een performante cultuur? De jaarlijkse evaluatiegesprekken of liever een proces van continuous feedback?  Met onze toolkit gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor uw bedrijf.

interne communicatie framework Marleen Vertraete

 

De Interne Communicatie Scan

Like a human being, a company has to have an internal communication mechanism, a “nervous system”, to coordinate its actions.”, dixit Bill Gates. 

Deze scan stelt u in staat om heel concreet uw interne communicatie te evalueren en te verbeteren.

De Opvolgingstoolkit

Opvolging is er in vele vormen: een senior manager gaat met pensioen, een volgende generatie komt in het bedrijf, een CEO wil het wat kalmer aan doen,…  Meestal beperkt de overdracht zich tot de financiële en juridische kant van de zaak.  Een belangrijke transitie vraagt echter om een goede voorbereiding op alle vlakken: hoe zullen we de overdracht van kennis organiseren, hoe zal de opvolger zijn/haar team samenstellen, hoe gaan we communiceren?  Wat zijn mogelijke valkuilen, discussiepunten, …  Met onze toolkit gaan we aan de slag om alle aspecten van de opvolging te coveren, via een gestructureerde vragenlijst en een aantal workshops. 

 

Book of words

Wij maken de strategie niet, dat is ùw opdracht; wij helpen u implementeren en vertalen.  We schrijven ze uit in een Book of Words en maken de strategie duidelijk voor derden, zodat u resultaat haalt. Uw medewerkers en uw externe contacten weten meteen waar ze staan. Zo’n Book of Words geeft duidelijkheid over wat de kern is van uw bedrijf, en vooral wat u niet doet.

 

Change management & Strategie

We begeleiden u doorheen de veranderingen en werken hiervoor met erkende modellen zoal Prosci ADKAR (certified) en 6 Batteries of Change

Company Branding

Hoe sterk is uw merk?  Hoe goed is de reputatie van uw bedrijf? Wat maakt van u een aantrekkelijke werkgever? Met ons 5-stappenplan gaan we samen op zoek naar de gemene deler - uw baseline

 

PR & media relaties

Elke organisatie is de laatste jaren terecht gekomen in een veranderende maatschappij waar alle media een steeds prominentere rol spelen in het dagelijks functioneren van uw organisatie. Wij beheren voor u de mediarelaties, de do’s en don’ts en helpen u bij het structureren van uw media impact.

 

Mediatraining

Communicatie is steeds belangrijker geworden voor organisaties, en vaker dan ooit audiovisueel; we zorgen ervoor dat u zonder vrees en voorbereid elke TV of radiozender te woord kan staan

 

Wilt u meer weten?  

Stel uw vraag of boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek via:

marleen@thecontentmakers.com of +32 475 85 69 81

Bart@thecontentmakers.com of +32 485 20 02 01