Blog

De gaten in onze kaas

12/4/2022

Vorige maand mocht ik enkele dagen doorbrengen in het fantastische Abbaye de La Ramée in Jodoigne. De gelegenheid? Een opleiding rond change management, volgens de veel gevraagde Prosci ADKAR methode. Drie dagen sparren met fijne mensen, een minutieus geregisseerde opleiding (je moet het toegeven, de Amerikanen weten hoe ze een model moeten perfectioneren), prachtig weer, een gezellige sfeer maar wel een pittig tempo, dat ook.

Weg met de wandelgangen – de 3 pijlers van goede interne communicatie.

12/3/2022

• Waar haal jij je informatie vandaan als je echt iets wilt weten?
• Hoe belangrijk zijn hier de wandelgangen?

Het zijn een paar vragen die ik stel aan de deelnemers tijdens mijn jaarlijkse training Interne communicatie bij SBM. Het zijn niet direct de zaken die bij ons opkomen als we het hebben over interne communicatie. We denken eerder aan intranet, whatsapp groepjes, infosessies, …

Dubai. Abu Dhabi. Dubai World Expo 2021.

29/10 - 4/11 - 2021

We zijn gecharmeerd geraakt en sommige van onze 45 deelnemers aan de reis zijn zelfs verliefd geworden op de regio. De reis was een rollercoaster van zakelijke inzichten, CEO Panel Talks, sightseeing mogelijkheden, de ontdekking van creatieve zakelijke benaderingen, cultuur, innovatie, een rit door de woestijn, architectonische uitdagingen en nooit eindigende ambitie om te stralen als groot, groter, grootst.

Het ondraaglijke economische voordeel van een pandemie

1/4/2021

Hoezo voordeel? De pandemie die we zo ten einde willen, heeft die ook voordelen?
Ja we weten het, het is geen originele binnenkomer maar we hebben toch jullie aandacht.
De komende jaren moeten onze beste jaren worden?
Kunnen we daarmee akkoord gaan?

When you talk strategy, is anyone listening?

1/1/2021

Stelt u zich het scenario voor waarin de meeste van uw werknemers de missie van het bedrijf niet kennen en niet begrijpen wat ze moeten doen om de doelstellingen te bereiken. Je zou voor minder wakker liggen.
En toch gebeurt het op dit moment in bedrijven.
Overal. Elke. Dag